För mig går alltid kunskap före tyckande. Jag försöker också hitta nya lösningar och är inte rädd för förändring. Vi måste skapa samarbeten mellan offentliga instanser och mellan det offentliga och det privata. Jag ser också att vi på Åland i framtiden kommer att ha färre kommuner. Vi ska vara på tårna när det gäller omvärldsanalysen och låta större aktörer göra de flesta misstagen. Vi ska också nyttja EU-programmen så långt det bara går.

Skatterna och de offentliga avgifterna vill jag vårda med omsorg. Budgetar är till för att hållas och vi ska inte slösa med medel på kortsiktiga projekt. När vi betalar ut bidrag till föreningar, företag och individer ska vi kräva motprestation, då det gäller den enskilda måste detta givetvis ske i enlighet med den enskilda individens förmåga.

Jag vill fatta beslut som leder till faktisk frihet för individen, den egna försörjningsförmågan och möjlighet till utbildning är därför central. Bidragssamhället är inte ett gott samhälle, vi ska därför satsa på meningsfull sysselsättning i första hand. Särskilt de som är i samhällets utkant måste få komma med in i värmen.

Min politik per ämne

Nedan kan du läsa min uppfattning om en rad olika ämnen. Om du tycker att något ämne fattas eller om du tycker att något är oklart, kontakta gärna mig, ingrid(AT)ingrid.ax.

Tips! Scrolla längst ned på sidan för att kunna hoppa mellan olika ämnen. Där kan du också klicka på olika bloggämnen (etiketter) för att  bland annat läsa om mina hjärtefrågor; ekonomisk självständighet, infrastruktur och jämställdhet.